Професор Петро Х. Скаржиньський посів 15-е місце у престижному рейтингу «Ста найвпливовіших людей у польській медицині» 2022 року

23 Березня 2023 by Ewa
4b7b6bdd-113f-5144-a91d-fb4743a5025b-1200x628.png

Професор Петро Х. Скаржиньський посів 15-е місце у рейтингу «Ста найвпливовіших людей у польській медицині» 2022 року

– Я сприймаю цю особливу відзнаку як великий успіх усієї команди, з якою я працюю в Польщі та інших європейських країнах, а також в Азії та Африці, – наголошує професор Петро Х. Скаржиньський. – Дякую моїй команді, яка складається зі 630 професіоналів, відданих пацієнтам. Я радий, що ми можемо впроваджувати та просувати досягнення польської отоларингології не тільки в нашій країні, але і у всьому світі, і що це цінується не лише пацієнтами, а й широким колом людей.

Минулого року професора Петра Х. Скаржиньського було назначено обраним президентом Міжнародної консультативної ради Американської академії отоларингології – хірургії голови та шиї з 2023 року та президентом ради академії з 2024 року. Наприкінці минулого року професора Петра Х. Скаржиньського було призначено членом правління Міжнародної мережі телемедицини та телеохорони здоров’я (ISfTeH). Він також був обраний до Ради Національного наукового центру – грантового агентства, яке підтримує наукову діяльність у галузі фундаментальних досліджень. Факультет управління Варшавського університету визнав його випускником 50-річчя.

Рейтинг «Ста найвпливовіших людей польської медицини», який організовується протягом 20 років редакцією «Puls Medycyny», вважається найважливішим рейтингом такого типу в Польщі. Редакція виклала короткий опис досягнень, якими відзначилися номінанти цього року у різних галузях медицини та системи охорони здоров’я.